Fotosessioni

Svako toliko se nekolicina istaknutih članova sekcije, a i KSET-a, okupi u subotu ujutro u praznom Klubu. Neki šlepaju šminku, neki nose bičeve, treći vuku komad nekog svježe ispečenog bureka iz obližnje pekare dok četvrti, pak, tegle neku, sa svih strana užicanu, rasvjetu. I šta sve još ne. Gas maske, mašine za pisanje, gramofonske ploče, ventilatore - čovjek bi rekao, vašar. Ali oni to zovu "rekvizitima".

I tako krene većina fotosessiona - dok jedna od dobrih duša napravi svima kave, resident fotografi se dogovaraju o svjetlu i pozicijama, a akteri šminkaju i oblače u ženskom WC-u.

Fotosession služi kako bi svim članovima dovoljno voljnim i upornim omogućio drukčiji način izražavanja i razmišljanja; tijekom dana kroz klub ispred objektiva residenta promaršira barem tucet različitih likova koji bi se olako mogli smjestiti u film Tima Burtona, no i u one koji su se snimali ranih tridesetih, četrdesetih i pedesetih godina prošlog stoljeća. Ma, u bilo koji film! Ne nedostaje dima, no ni dobrog raspoloženja, a i učenja o svjetlu, modeliranju, glumi i samom odnosu fotografa i modela koji je backbone svakog fotografskog posla.

Po završetku fotosessiona, nakon što se sav dim iz kluba rasčisti, a akteri i fotografi pokupe svoje "rekvizite" i razna rasvjetla tijela, ide se na pivu. Na nadobudnijim fotosessionima se čak ostaje i isti dan razvija fotografije u komori jer, iako je to teško objasniti, nakon fotosessiona svi ostaju želeći više i bez osjećaja da mogu finalni produkt čekati bar do sutra.

Naziv projekta je Kaos 9-17, a akteri i materjali, zbog zaštite šire javnosti, neće biti objavljeni u punoj kvaliteti. Ako vam pak srce žudi za nečim drukčijim, uključite se u rad Sekcije i jednog dana se pridružite ekipi kao resident ili model. Ili oboje.

Autori: Jelena Akšamović, Ivana Butikan, Vedrana Čolić, Lidija Jovanović, Marko Kaplan, Mihael Kovač, Boris Okorn, Gianna Todorović, Valter Vasić