Fotokuhinja


...hrana stomak vabi,
hranu rado ja bi,
makar zdravu silnu,
makar brzu finu,
pa tu ribu plavu,
pa zelenu travu,
kolača grumen žut,
paprike listić ljut,
carstvo svega fina,
ta foto-kužina,
mirisa prostor pun,
al smiješa već se sve,
sklad harmoničan bje,
žustri lijek, dugi vijek,
taj je nek, začin prijek,
dobar tek!...

(odlomak iz poeme 'Balada o tvrdokuhanom jajetu')


Kao jedna vrlo radišna sekcija već smo u više navrata osjetili potrebu za nadopunom utrošene energije.

Cijela je stvar zapravo posljedica spleta nevjerojatnih okolnosti, od toga da je tadašnji šef sekcije, Marko K., iz nedokučivog razloga i s jednako tako nedokučivom upornošću inzistirao da se kupi kuhalo. Naime, kupovale su se razne stvari, a povodom velikog preuređenja. Sekcije. Kuhalo, je dugo stajalo samo i posve nepotrebno. Međutim, slučaj je htio da se sekcija, a posebno neki njeni članovi, u to doba, kao uostalom i u svako doba, bavila intenzivno Monografijom. Nakon sedamnaeste neprospavane i izgladnjele noći, dvoje monografičara je oko tri ujutro pošlo prema benzinskoj i kupilo: tijesto, umak od rajčice, pesto, sir, juhu od gljiva, i manje-više sve što se na benzinskoj moglo kupit, a da je jestivo.

Jedan je, dakako, gledao, (Marko K.) a druga je, dakako, kuhala (Lasta). Bilo je i prije sličnih izgreda, al od te noći, počelo se nabavljati suđe. Kupljeno je par tava, lonaca, dok je od preostalih stvari korišteno KSET-ovo posuđe.

Za improvizaciju kuhinje, uvijek se snađemo. Prije je to znala biti naša sekcija, ali radi urednosti i čistoće to više ne prakticiramo. Danas uglavnom kuhamo na klupskom stagu ili pak zaposjednemo šank u kasne noćne sate, nakon koncerta, te organiziramo intrasekcijski after party uz pripremu raznovrsne, zdrave i ukusne hrane, što je na koncu najčešći ishod.

Za vegetarijance, također nema razloga za brigu, jer naši izvježbani, iskusni, vješti i nadasve talentirani kuhari će Vas oduševiti svojim umijećem pripremanja hrane, pa bila ona mesna ili biljna.

Kuhati mogu svi zainteresirani, pa i oni željni učenja (al svakako uz nadzor iskusnijih). Od naših kuhara(ica) posebno bismo izdvojili šarmantne djevojke: Giannu, Lastu i Vedranu kao tri 'šef-kuharice'.

Od jela pripremamo doslovno što god nam padne na pamet. Od raznih umaka, tjestenina, gljiva, začinjenih priloga, do mesnih štruca, gurmanskih salata i naposlijetku slastica, mmmm :p, kakvima malo tko može odoljeti.

Osim za članove sekcije, za ostale članove KSET-a, tu je u slobodnim terminima organizirano pečenje palačinki (zbilja nešto izvanredno za svega 5 kn).

Mislim da smo svi nakon ovoga ogladnili, stoga dođite, učlanite se i pridružite nam se!

Autor: Jure Križman - namirnice za fotokuhanje

Autor: Jure Križman - fotokuhanje