O fototečaju

Tečaj osnova analogne i digitalne fotografije

Fotosekcija postoji od 1969. godine i već 40 godina organizira tečajeve fotografije za početnike te postavlja izložbe u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva i KSET-a, kao i drugim galerijama u Zagrebu i Hrvatskoj. Projekt foto tečajeva i popratnih sadržaja zahtjevan je i vremenski i financijski, te na njemu radi oko 15 članova foto-sekcije, uz angažiranje i pomoć brojnih drugih studenata. U zadnjih 8 godina sveukupno je organizirano 12 tečajeva fotografije koje je pohađalo sveukupno oko 550 polaznika.

Tečaj fotografije se održava u oba semestra tijekom godine i sastoji se od tri dijela, osnovnog teorijskog, digitalnog / analognog teorijskog i praktičnog. U sklopu osnovnog teorijskog dijela tečaja održava se 9 predavanja u trajanju od 2 sata i jedna radionica u trajanju od 3 sata. Digitalni / analogni teorijski dio sastoji se od 4 predavanja u trajanju od 2 sata. Svaki polaznik bira želi li pohađati analogni ili digitalni tečaj. Praktični dio tečaja se održava na individualnoj bazi. Kod analogne fotografije odnosi se na zajedničko fotografiranje, razvijanje negativa i potom pozitiva u tamnoj komori sveukupnog trajanja oko 8 sati. Kod digitalne fotografije, praktični dio se odnosi na zajedničko fotografiranje i potom rad u programima za obradu digitalnih fotografija sveukupnog trajanja od 6-8 sati.

Po završetku svakog tečaja održava se izložba radova polaznika fototečaja u sklopu izložbi u KSET-u koje se održavaju na mjesečnoj bazi. Članovi koji se odluče na analogni dio tečaja sami će razviti svoje fotografije u tamnoj komori, dok će članovi koji su pohađali digitalni dio tečaja fotografije dobiti iz print studija. Po završetku izložbe, članovi će dobiti svoje fotografije.

(više...)

Fototečaj

Idući fototečaj kreće u proljeće 2018.godine. Više informacija saznajte ovdje...

 

Fotoradionica

Termin iduće radionice je 9.12.2017.godine!

Više informacija ovdje...

 
Ime:
Prezime:
E-mail:
Broj telefona:

Sva pitanja u vezi radionice ili tečaja možete slati na: foto-info@kset.org

Kontakt

Voditeljica: Andrea Radmanić
 E-mail: andrea.radmanic@kset.org ili foto-info@kset.org
Adresa: KSET, Unska 3, 10000 Zagreb